Eddigi munkáink

1994-ben megalakult egy olyan szervezet, mely lehetőséget biztosított az állampolgárok – kiemelten a vállalkozói réteg – részére, hogy a magyarországi közrend és közbiztonság színvonalának javítását anyagi támogatás nyújtásával elősegíthessék. A megalakulást megelőző közel egy éves szervező munka széleskörű támogatást kapott a rendőri szervek, azok legmagasabb vezetői, valamint a kormány egyes képviselői részéről. Alapítványunk nyílt és politika mentes.

Támogatásként, adományként bármely összeg adható. A támogatás nem csak pénzben, hanem eszközökben, szolgáltatásban is történhet.
Az Alapítvány munkájának fontossága az adományok összegyűjtésének szervezésében, a biztosított támogatások szakmailag elfogadott megfelelő elosztásában rejlik, melyhez a Kuratórium összetétele biztosít garanciát. Ugyanakkor az adományozók, felajánlók kellő szűrése a személyi és hátterére való tekintettel fontos feladatot jelentett.

1995-től támogatjuk a balesetben elhunyt rendőrök árván maradt családtagjait, leukémiás gyermekek gyógyíttatását.

Az Alapítvány első nagyobb rendezvénye az 1995. március 11-én megrendezett „Bál a Közbiztonságért” jótékonysági bál volt az ORFK vezetésének fővédnökségével. A részvevők egyöntetű véleménye, hogy a rendezvény nagyon jól sikerült, a közéleti, politikai élet és a sajtók munkatársai is nagy számban képviseltették magukat.