IPA ismertető

INTERNATIONAL POLICE ASSOCIATION
PEST MEGYEI SZERVEZETE

1139 Budapest, XIII. ker. Teve utca 4-6.
Tel.: 461-5140 BM: 29-500 Fax: 352-0035/30-019 Mobil: 06-20-9520-791

Ipa Pest Megyei Szervezet 12. éve

Az IPA Pest Megyei Szervezete 1991. szeptember 30-án kezdte meg szerveződését és az 1992. január 30-án megtartott alakuló ülésén alkotta meg alapszabályát, választotta meg a vezetőségét és intézkedett a bírósági bejegyzés iránt. Mind ezt tehette annak tudatába, hogy a XIII. IPA Világkongresszus 52. tagországként 1991. december 01-én Wellingtonban felvette a Magyar Szekciót a soraiba.

A szervezetünk taglétszáma lassan emelkedett azonban ma már elmondhatjuk, hogy 1389 tagot számlált, de sajnos nem minden tagunk rendezte a tagdíját. Az 8 tagú elnökség munkáját 10 kapitányságon, 3 a megyén, 4 nyugdíjas ( APEH, ÖRMESTER, Moll Imre és Vass Gábor ) , 1 Budapesti, 1 Kormányőrségi ( akik még nem jelezték. De új egyesületet kívánnak létrehozni) 2 VÁM-os és 2 HÖR csoport támogatja.

1993. tavaszán a támogatásunkkal megalakult a Bács-Kiskun megyei Szervezet, amely az óta 4 helyen önállóan működik. 1999-ben elkezdtük szervezni a Nógrád Megyei szervezetet, de sajnos a készség csak részünkról volt meg. Nem találtunk aktív személyt a szervezéshez.

Az elmúlt néhány év igen viszontagságosan telt el, de nem adtuk fel a küzdelmet és ma már színvonalas programokat biztosítunk a tagságunk számára.